DR

O nas|Kontakt|Pomoc|Regulamin
Facebook
Podziel się opinią
< Powrót

Rum Cake

Składniki

Zaloguj się, aby sprawdzić, czy masz w swoim barku potrzebne składniki
rum złoty - 30ml
cointreau - 15ml
syrop cukrowy - 5ml
żółtko - 3szt
czekolada gorzka 75% - 2gram
serek waniliowy - 4łyżki
dżem malinowy - 3łyżki

Wyślij recepturę mailem

Zobacz również

Opis

Idealny koktajl dla miłośników ciast i deserów. Rum Cake to świetne połączenie starzonego rumu z delikatnym serkiem waniliowym i słodkim dżemem malinowym. Dodatkowo zaakcentowany likierem pomarańczowym.

Sposób przygotowania

Do shakera wypełnionego lodem dodajemy wszystkie składniki (prócz gorzkiej czekolady) i wstrząsamy przez kilkanaście sekund. Następnie całość przecedzamy przez dwa sitka (metoda double strain) do schłodzonego szkła koktajlowego. Na wierzch koktajlu dodajemy posypkę z gorzkiej czekolady oraz szczyt z mięty.

Video

Brak Video

Komentarze (0)

Zaloguj
Komentarzy Brak!
Mójbar.pl Copyright 2013 O nas | Kontakt | Pomoc | Regulamin

Witaj w swoim barze!





Wpisz datę urodzenia . .
Wpisz nazwę miasta
Proszę wypełnić wszystkie pola
Prezentowane materiały zawierają treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.
Niniejszym oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem serwisu Mójbar.pl, wyrażam zgodę na postanowienia Regulaminu oraz zobowiązuję się do nienaruszania postanowień Regulaminu.
Ta witryna internetowa korzysta z plików cookie. Wypełniając powyższy formularz, użytkownik akceptuje politykę dotyczącą prywatności oraz plików cookie witryny internetowej. Aby dowiedzieć się więcej, zapoznaj się z polityką prywatności i plików cookie.